Home » Tag Archives: tips

Tag Archives: tips

5 Tips Untuk Menjadi Pendengar Yang Baik

  Ramai di antara kita yang gagal menjadi pendengar yang baik. Apabila keluarga atau rakan atau sesiapa sekalipun meluahkan perasaan atau menceritakan sesuatu, kita lebih cenderung kepada ‘memotong’  kata-kata mereka. Ini akan mengakibatkan seseorang itu menjauhkan diri dan tidak mahu berkongsi masalah dengan kita. Bagaimana untuk menjadi pendengar yang baik? Berikut adalah tips yang boleh di praktikkan oleh kita semua. ... Read More »

Berblog Gaya Puteri Kasih

  Kali ini puteri nak buat entri berkaitan cara puteri berblog. Tak semestinya cara puteri ni betul dan cara orang lain salah. Kita semua ada cara tersendiri kan. Puteri tak tahu cara you all macam mana. Tapi puteri hanya sekadar ingin berkongsi cara puteri berblog. 1) Entri – Puteri akan cuba pastikan setiap hari sekurang-kurangnya ada satu entri supaya mereka ... Read More »

Alahai Google Chrome

  Sejak kebelakangan ni aku mengalami masalah nak mengonlinekan diri. Semua page susah benar nak load. Adakalanya sepuluh minit je ok, lepastu mulalah meragam semula. Asyik loading je, tapi blank…tak ada apa pun yang keluar. Memang tension gila rasanya. Beribu kali on off modem, tapi masalah tetap sama. Kalau hilang sabar, rasa nak je aku hempas modem tu. Apa yang ... Read More »

Cara-Cara Untuk Happykan Diri

  Semestinya kita ingin berasa happy selalu. Tapi adakalanya masalah peribadi,masalah kewangan, kerja dan bermacam-macam lagi situasi yang lain membuatkan kita rasa stress dan bad mood. Susah untuk happy bila hati tak tenang dan jiwa tak tenteram. Tapi bila difikirkan balik, hidup ini terlalu singkat untuk diratapi. Mungkin hari ini kita masih disini bersama insan-insan yang kita sayang, tapi esok ... Read More »

Tips Kekal Sihat Dan Cantik Selalu

Kita sering mengabaikan penjagaan dari hujung rambut ke hujung kaki. Kita menganggapnya remeh dan tidak penting. Tapi cuba fikirkan balik, kalau kita sendiri tak menjaga kebersihan dan kesihatan badan kita, takkan orang lain pula yang nak tolong jagakan…iya tak? Penampilan perlu sentiasa dijaga. Tak perlu pakaian yang mewah atau solekan yang tebal, cukuplah dengan wajah yang berseri dan badan yang ... Read More »

Tips Mengurangkan Stress

STRESS??..Kita pasti pernah mengalaminya kan. Kerja yang bertimbun, masalah yang pelbagai (keluarga, kewangan, cinta, peribadi), antara sebab utama yang mengakibatkan kita stress. Stress agak bahaya kalau kita tak mampu mengawalnya kerana ada kemungkinan kita boleh bertindak di luar kewarasan fikiran. Namun ada beberapa cara yang boleh membantu kita mengurangkan tekanan atau stress yang kita alami. Menikmati Ketenangan – berjalan-jalan di ... Read More »

Tips Penjagaan Rambut

  Tiba-tiba terasa nak share ngan you all cara-cara nak menjaga rambut. Bab ni memang aku pro sebab dari zaman budak-budak aku memang suka berambut panjang. Masih aku ingat lagi time sekolah rendah aku suka ikat dua rambut ku. Memang comel aku. Terperasan jap yer. Ok straight to the point, rambut ikal mayang memang menjadi idaman kaum wanita. Orang laki ... Read More »

Cara Mendapatkan Muka Bebas Jerawat

Ramai antara kita ada masalah kulit muka berjerawat. Aku juga pernah menghadapi masalah yang sama dulu. Puas ku cuba pelbagai jenis krim..hasilnya? hurm buat sakit hati je. Satu hari tu ada seorang makcik berkongsi petua ini dengan ku dan sekarang setelah ku nampak keberkesanannya, aku nak berkongsinya pula dengan you all yang mempunyai masalah yang sama. Begini caranya : – ... Read More »