Home » Tag Archives: review

Tag Archives: review

Mama Tunz

  Dah beberapa hari puteri tak buat entri untuk rakan-rakan blogger yang join segmen kenali diri saya bersama puteri kasih. Jadi untuk entri ini puteri nak memperkenalkan korang pada seorang mama yang juga merupakan seorang guru. MAMA TUNZ atau puteri selalu panggil dia mama. Mama yang puteri kenal adalah seorang rakan blogger yang peramah. Kalau korang tak percaya, cuba korang ... Read More »

Faeza Hannah aka Cikgu Jaja

  Entri memperkenalkan rakan blogger diteruskan dan kali ini giliran seorang lagi cikgu. Iaitu Cikgu Faeza Hannah atau lebih dikenali dengan panggilan manja jaja. Betul kan kata puteri, segmen puteri kali ini ramai betul cikgu yang join. Agaknya cikgu memang suka jawab soalan kan..hehehe. Tiga perkataan yang menggambarkan cikgu jaja adalah chill, honest and courage. Ini bukan puteri yang kata ... Read More »

Cikgu Bada

  Hari ni tiba giliran CIKGU BADA untuk puteri perkenalkan pada korang semua. Tapi sebelum puteri teruskan, puteri ada terperasankan sesuatu. Segmen kenali diri saya bersama puteri kasih ni, memang ramai cikgu-cikgu yang join. Entri semalam puteri perkenalkan cikgu, hari ini cikgu dan yang pastinya esok lusa pun entri untuk cikgu juga. Kalau korang tak percaya, tunggu entri seterusnya yer. ... Read More »

SiManis

  Hari ini puteri nak buat entri untuk seorang lagi rakan blogger yang menyokong segmen kenali diri saya bersama puteri kasih. Kali ini tiba giliran kakak kesayangan ku yang bernama Syima atau lebih dikenali sebagai SI MANIS. Siapa tak kenal Si Manis?…meh sini, puteri nak babap korang..hehehe Kak syima yang puteri kenali memang seorang yang amat friendly. Puteri mula kenal ... Read More »

Ayie Abas

  Entri kedua untuk hari ini. Puteri nak sambung membuat entri untuk rakan-rakan blogger yang menyertai segmen kenali diri saya bersama puteri kasih. Dan untuk entri kali ni puteri nak memperkenalkan blogger yang bernama AYIE ABAS. Rasanya ramai yang dah kenal ayie kan. Sebab setahu puteri ayie ni rajin blogwalking dan selalunya suka like entri  rakan-rakan blogger. Biasanya blogger-blogger yang ... Read More »

CIK PJAZ

  Ramai yang masih dalam mood bercuti kan. Best tak raya? Mana rendang dan lemang untuk puteri? Hah korang lupakan puteri la tu. Ok lupakan tentang makanan buat seketika. Hari ini puteri nak memperkenalkan lagi seorang rakan blogger yang menyertai segmen kenali saya bersama puteri kasih. Seperti yang puteri pernah nyatakan di entri yang lepas, semua yang join segmen puteri ... Read More »

Say Bye Bye To August

  Bulan ogos 2011 telah pun melabuhkan tirainya. Banyak kenangan pahit manis yang telah pun tercatat dalam diari hidup masing-masing. Yang dah berlalu kini hanya tinggal kenangan dan panduan untuk menempuh hari esok yang bakal mendatang. Sebut tentang kenangan, perjalanan blog PUTERIKASIH pun berubah dari hari kehari. Jadi sebelum memulakan catatan untuk bulan yang baru, rasanya elok juga aku review ... Read More »

Pusara Di Lebuh Raya

  Dalam pukul 11 pagi tadi TV3 ada menayangkan telemovie berjudul Pusara Di Lebuh Raya. Lakonan yang cukup mantap gandingan pasangan suami isteri Lisdawati dan Fauzi Nawawi yang mampu membuat air mata seseorang mengalir. Telemovie ini mengisahkan bagaimana seorang suami terpaksa membohongi isterinya kerana ingin mencari rezeki demi memastikan kesenangan isteri dan anak-anaknya. Sayangnya di terkorban dalam satu kemalangan jalan ... Read More »