Home » Tag Archives: info

Tag Archives: info

Satu Daerah Satu Kraf – Tengku Puan Pahang

Kraf merupakan salah satu sumber tarikan pelancong untuk datang ke negara kita dan bagi memeriahkan industri pelancongan di negeri Pahang, Tengku Puan Pahang-Tunku Azizah Aminah Maimunah telah mencadangkan kepada kerajaan negeri Pahang untuk mewujudkan satu daerah satu kraf atas faktor keunikan yang ada dalam industri kraf Pahang. “Mungkin pada masa akan datang kerajaan boleh mengetengahkan produk kraf yang terdapat disini ... Read More »

Balik Kampung

  Perjalanan jauh tak ku rasa Kerana hati ku melonjak sama Ingin berjumpa sanak saudara Yang selalu bermain di mata…. Nun menghijau gunung ladang dan rimba Langit yang tinggi bertambah birunya Deru angin turut sama berlagu Semuanya bagaikan turut gembira… Hahaha..pagi-pagi dah melalak nyanyi lagu raya, ni semua gara-gara terikut-ikut dengan mood balik kampung. You all semua dah selamat sampai ... Read More »

Jenis-Jenis Makanan Di Hari Raya

  Mentang-mentang semua tengah mood raya, entri pun dah mula berkaitan tentang raya. You all semua dah buat persiapan belum? Sure ramai lagi yang kat dapur tu tengah sibuk membakar biskut raya kan. Ada pula yang kat luar rumah tengah mengacau dodol atau membakar lemang. “Nak Puteri tolong tak? Kalau nak, jap lagi Puteri sampai..hehe.” Sebut tentang dodol dan lemang, ... Read More »

Kelebihan Fanpage Di Facebook

  Sejak kebelakangan ini ramai yang suka membuat fan page di Facebook.  Malah memiliki fan page mempunyai banyak kelebihannya kerana kuasa fanpage amat luar biasa. Contohnya sebagai seorang blogger, fan page boleh digunakan untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan pengguna facebook dan menarik pelawat untuk datang ke blog kita. Bagi usahawan internet pula fan page facebook digunakan untuk memasarkan produk mereka kepada ... Read More »

Alahai Google Chrome

  Sejak kebelakangan ni aku mengalami masalah nak mengonlinekan diri. Semua page susah benar nak load. Adakalanya sepuluh minit je ok, lepastu mulalah meragam semula. Asyik loading je, tapi blank…tak ada apa pun yang keluar. Memang tension gila rasanya. Beribu kali on off modem, tapi masalah tetap sama. Kalau hilang sabar, rasa nak je aku hempas modem tu. Apa yang ... Read More »

Page Rank

Hari ni aku agak free, jadi dapatlah aku spend masa sikit untuk blog aku ni. Membetulkan mana yang patut dan menceriakan mana yang terkurang. Sesambil tu ringan je jari jemari ku nak check alexa rank dan page rank. Selalunya bosan je bila check page rank sebab asyik 0/10.   Tapi setelah agak lama juga tak check, tengok-tengok hari ni dah ... Read More »

Kenapa Lagu-Lagu Evergreen Tetap Menjadi Pilihan?

  You all suka layan lagu kan. Lagu genre apa yang menjadi favourite you all? Kalau diberi pilihan, you all lebih suka lagu baru atau lagu lama? Aku memang suka layan lagu, especially time-time aku tengah blogwalking. Tapi jujurnya aku akan mute atau silentkan volume laptop ku dan pasang CD je. Ada beberapa sebab aku buat camni, first off all ... Read More »

Kanak-Kanak Dan Guru Jadi Tebusan

  Berita tentang 30 kanak-kanak dan guru jadi tebusan di Muar, memang mengejutkan. Cuba bayangkan apa perasaan mangsa-mangsa tebusan ketika tu. Kanak-kanak sekecil itu tentu akan trauma kerana berada dalam situasi sebegitu. Bagaimana pula perasaan guru saat itu? Mereka hanya berempat dan mereka perlu memastikan kesemua anak murid selamat. Nyawa anak murid pasti akan lebih diutamakan berbanding nyawa mereka sendiri. ... Read More »