Monday , 18 June 2018
Home » Tag Archives: facebook

Tag Archives: facebook

Trend Share Dan Retweet Penyebar Fitnah?

Jangan Di Tanya Salah Siapa

Dengan adanya Facebook dan Twitter, begitu mudah untuk menyebarkan maklumat. Malah sekarang ni seakan trend bila orang suka tekan share di Facebook dan Retweet di Twitter. Kalau tujuan share dan retweet untuk menyebarkan maklumat yang berinformasi dan berguna memang banyak manfaatnya tapi bagaimana pula kalau ianya seumpama menyebarkan fitnah atau khabar angin sahaja? Pada pendapat puteri, tak salah kita gunakan …

Read More »

Perkara Yang Tidak Digemari Di Facebook

Puteri yakin korang semua ada profile facebook kan. Dan pastinya dalam sehari sekurang-kurangnya sehari korang akan login masuk. Jadi puteri nak tanya dengan korang ni, apa perkara yang paling korang tak gemar di facebook? Antara perkara yang puteri tak suka di facebook ialah :- 1) Bila ditag dengan gambar yang langsung tiada kaitan especially yang boleh menyakiti atau melukakan hati. …

Read More »

ACE

  Dua entri yang sebelum ni, puteri ada bagi hint tentang “BABY BARU”. Ramai yang teka anak kucing eh. Amboi-amboi korang ni, mentang-mentang Puteri suka kucing, cakap baby baru je, terus teka anak kucing. Puteri tak larat dah nak tambah bilangan kucing. Bukan tak larat nak jaga, tapi tak larat dengar kata-kata sedara mara dan jiran-jiran. Antara ayat yang sering …

Read More »

Alkisah Bulan Oktober

  Sepatutnya entri ni nak dibuat pada 1 oktober tapi tergendala la pula. Mana tak tergendala kalau asyik tulis entri untuk novel bersiri je kan..hahaha. Apa yang puteri perasan, blog puteri ┬ásejak kebelakangan ni sehari cuma satu entri je. Macam malas lak kan. Adakalanya tak ada idea nak update dan sometimes agak sibuk juga. Ayway untuk bulan ni puteri akan …

Read More »

Siapakah Rakan Facebook Ku?

  Time-time demam macam ni memang bosan. Asyik makan, ambil ubat then tidur. Memang bosan giler. Aku memang tidak biasa untuk rehat dan tidur lama-lama, rasa makin lenguh-lenguh badan ni. Nak keluar ke laman, hujan pula lebat, jadi terpaksa duduk diam-diam dalam rumah. Waktu bosan begini, laptop dan alam maya menjadi tempat pengubat segala kebosanan. Sambil duk godek FB mencari …

Read More »

Kelebihan Fanpage Di Facebook

  Sejak kebelakangan ini ramai yang suka membuat fan page di Facebook. ┬áMalah memiliki fan page mempunyai banyak kelebihannya kerana kuasa fanpage amat luar biasa. Contohnya sebagai seorang blogger, fan page boleh digunakan untuk berkomunikasi dengan rakan-rakan pengguna facebook dan menarik pelawat untuk datang ke blog kita. Bagi usahawan internet pula fan page facebook digunakan untuk memasarkan produk mereka kepada …

Read More »