Home » Segmen

Segmen

Liebster Award – Aisya

persoalan

Sejak dua menjak ni bila membalas jejak pasti akan terserempak dengan sekurang-kurangnya satu artikel berkaitan Liebster Award ni. Menarik juga baca soalan dan jawapan yang pelbagai. Nampaknya Puteri pun tak terkecuali dari Liebster Award ni bila telah di tag oleh Aisya dalan entri INI, adik manis yang cute itu. Sebelum terus terlupa, elok rasanya puteri jawab 11 soalan yang telah ... Read More »

Dan Pemenangnya Adalah

Blog berjaya

Setiap pertandingan pasti ada pemenang, begitu juga dengan Segmen Reblog Bersama Puteri Kasih. Ramai yang mengatakan tempoh segmen terlalu pendek. Tak apalah, ni sekadar percubaan sahaja…lain kali tempoh segmen mungkin akan dipanjangkan. Tapi sebenarnya segmen reblog ni menguji diri kita, sama ada kita mampu atau tidak untuk menghasilkan satu entri berdasarkan satu perkataan dalam tempoh yang singkat. Bukan mudah nak ... Read More »

Tamatlah Sudah

tanda soal

Dengan terhasilnya entri ini maka tamatlah sudah Segmen Reblog Bersama Puteri Kasih. Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang telah sudi menyokong segmen tersebut. Bila membaca entri-entri yang telah mereka hasilkan, terbukti betapa kreatifnya mereka. Hanya dengan satu perkataan, boleh dijadikan satu entri yang berinformasi untuk tatapan semua. Walaupun tidak ramai yang menyertai, kemungkinan kerana tempoh segmen ini terlalu pendek dan ... Read More »

Mereka Yang Menyahut Cabaran

reblog words

Nampaknya dah beberapa orang rakan blogger yang berani menyahut cabaran reblog. Untuk yang tertanya-tanya cabaran reblog apa yang puteri maksudkan, bolehlah klik SINI. Puteri dah terjah entri-entri mereka, masing-masing begitu kreatif menghasilkan entri tentang  perkataan pertama yang mereka lihat dalam gambar yang diselitkan dalam entri SEGMEN REBLOG. Setiap entri berbeza topik, antaranya tentang bunuh diri, kucing, rahsia, minta diri, ciuman..naked? ... Read More »

Segmen: Reblog Bersama Puteri Kasih

Blog berjaya

Lama rasanya puteri tak buat segmen. Jadi hari ini puteri nak buat segmen hujung minggu yang mudah. Dan memandangkan Isnin pun hari cuti umum iaitu Hari Malaysia,  jadi segmen ini akan berlangsung untuk 3 hari bermula dari tarikh entri ini dipublish sehingga ke hari Isnin tepat jam 11.59 malam. Syarat Penyertaan: 1) Cari satu perkataan yang tersembunyi dalam gambar di ... Read More »

Apa Kata Korang: Mengapa Blog Kurang Pembaca?

Semakin hari, semakin banyak blog-blog baru yang muncul. Ada yang buat blog personal, blog informasi, blog sukan, blog hiburan dan tak kurang juga banyak blog copy paste. Setiap blog, perlu ada entri. Dan setiap blogger mengharapkan akan ada pembaca yang sudi singgah dan membaca entri-entri di blog tersebut. Blog dan pembaca ibarat irama dan lagu. Tanpa pembaca, maka akan sunyilah ... Read More »

SEGMEN : Uji Minda Bersama Puteri Kasih (1)

Setelah mendapat respon yang agak meriah dari uji minda sebelum ini, kini puteri jadikan Segmen Uji Minda Bersama Puteri Kasih sebagai satu segmen tetap di blog INI Kali ini puteri gabungkan soalan yang berbentuk uji minda dan juga soalan yang puteri reka berdasarkan entri-entri di blog puteri ini. Jadi rasanya tak la sukar mana pun. Mesti ramai yang boleh jawab ... Read More »

Suka Mendera?

Sila abaikan muka Si Tammy Girl yang sedang marah kerana disakat oleh tuannya yang notie, sebab tiada kaitan dengan entri..hehe Uji minda kali kedua telah berakhir. Ada yang cakap puteri ni saje nak mendera, saje buat soalan susah, saje nak buat orang pening *gelak jahat*. Wahai pembaca-pembaca blog yang disayangi, kalau puteri berikan soalan kanak-kanak ribena, bukan uji minda la ... Read More »