Thursday , 24 August 2017
Home » Informasi (page 2)

Informasi

Biskut Simple Stick Yang Sedap

Biskut Simple Stick Yang Sedap

Biskut Simple Stick Yang Sedap. Baru-baru ini saya ada membeli sejenis biskut yang dinamakan Simple Stick. Beli online je tau, tak perlu nak susah payah mencari di kedai. Apa yang best sangat biskut simple stick ni sampai saya nak buat review? Kena teruskan membaca kalau nak tahu. Macam mana boleh terdetik nak beli biskut simple stick ni? Sebab yang paling …

Read More »

Kebaikan Chia Seed Untuk Kesihatan

Kebaikan Chia Seed Untuk Kesihatan

Kebaikan Chia Seed Untuk Kesihatan. Sekarang ni sudah semakin ramai yang mengamalkan pengambilan Chia Seed selepas mengetahui tentang khasiat dan kebaikannya. Apa itu Chia Seed? Salvia Hispanica atau Chia Seed adalah sejenis tumbuhan berbunga yang berasal dari selatan Mexico dan Guatemala. Tumbuhan berbunga ini dikategorikan dalam ‘keluarga’ pudina. Chia seed biasanya dicampurkan dalam minuman atau makanan untuk menjadikan hidangan tersebut …

Read More »

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2016 Untuk Negeri Sembilan

ramadhan

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2016 Untuk Negeri Sembilan. Hanya seminggu sahaja lagi sebelum umat islam mula berpuasa di bulan Ramadan. Untuk anda yang ingin membuat semakan waktu berbuka puasa dan imsak untuk tahun 2016 bersamaan dengan 1437H, akan kami kongsikan mengikut negeri dan zon. Lazimnya setiap tahun Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akan mengeluarkan senarai jadual waktu berbuka puasa dan …

Read More »

5 Punca Yang Menyebabkan Sakit Gastrik

5 Punca Yang Menyebabkan Sakit Gastrik

5 Punca Yang Menyebabkan Sakit Gastrik. Penyakit gastrik terjadi bila permukaan atau dinding dalam perut terhakis oleh asid yang terhasil dalam perut ketika berlakunya proses penghadaman makanan. Sakit gastrik boleh berlaku kepada sesiapa sahaja terutamanya kepada individu yang kurang mengambil berat bab penjagaan makanan. Lebih-lebih lagi jika individu tersebut suka membiarkan perut kosong untuk tempoh yang lama. 5 Punca Yang …

Read More »

Ingin Kurus? Amalkan 5 Jus Buah-Buahan Ini

Ingin Kurus? Amalkan 5 Jus Buah-Buahan Ini

Ingin Kurus? Amalkan 5 Jus Ini. Anda suka minum jus buah-buahan? Ada berita baik untuk anda yang ingin menurunkan berat badan tetapi tidak mahu berdiet. Anda boleh amalkan minum beberapa jenis jus buah-buahan untuk membantu anda menurunkan berat badan secara sihat. Anda pasti sudah sedia maklum, buah-buahan mengandungi pelbagai vitamin dan mineral yang penting untuk kesihatan tubuh. Jadi dengan menyelitkan …

Read More »

Kelebihan Detox Dengan Jus Sayur Dan Jus Buah

Kelebihan Detox Dengan Jus Sayur Dan Jus Buah

Kelebihan Detox Dengan Jus Sayur Dan Jus Buah. Air Detox dikatakan mempunyai khasiat dan sangat bermanfaat untuk kesihatan tubuh. Semakin hari semakin ramai yang mula mengamalkannya. Jika anda masih tertanya-tanya tentang manfaat air detox, anda boleh baca artikel Apa Kelebihan Air Detox untuk mendapat penjelasan. Selain itu anda juga boleh ke laman google untuk mendapat infomasi yang lebih mendalam. Sebenarnya sangat …

Read More »

Cara Kesan Peranakan Jatuh

Cara Kesan Peranakan Jatuh

Cara Kesan Peranakan Jatuh. Masalah peranakan jatuh sangat ditakuti wanita. Ini kerana ia menjadi punca utama wanita sukar hamil. Bukan golongan wanita yang dah bersalin sahaja yang boleh jatuh peranakan atau rahim tetapi golongan anak dara juga boleh berdepan masalah yang sama. Bagaimana ia terjadi? Tugasan seharian seperti kerap mengangkat benda-benda yang berat atau latihan yang perlukan seseorang kerap melompat juga …

Read More »

Punca Buasir Dan Simptom-Simptom Sakit Buasir

Punca Buasir Dan Simptom-Simptom Sakit Buasir

Punca Buasir Dan Simptom-Simptom Sakit Buasir. Buasir adalah sejenis penyakit biasa, boleh dikatakan ramai juga yang menghidapnya tetapi tak ramai yang ingin bercerita tentangnya. Mengapa? Masalah buasir adalah sejenis penyakit yang menyebabkan berlakunya pembengkakan dan pendarahan di bahagian dubur atau anus. Ia juga dikenali sebagai Hemoroid di mana saluran dubur akan membengkak. Pesakit buasir kerap akan berasa tidak selesa di …

Read More »