Wednesday , 26 April 2017
Home » Informasi

Informasi

Elak Kongsi 5 Gambar Ini Di Laman Sosial

Elak Kongsi 5 Gambar Ini Di Laman Sosial

Anda suka berkongsi gambar di laman sosial?  Kemudahan berkomunikasi bersama keluarga dan sahabat maya memberi kelebihan untuk kita menguatkan silaturrahim tetapi ada juga keburukkan jika semua benda pun kita nak tayang di laman sosial Berikut adalah senarai beberapa jenis gambar yang perlu kita elak berkongsi secara terbuka di alam maya.  Dengan adanya kuasa share dan screenshot kita tidak berdaya untuk …

Read More »

Kebenaran Di Sebalik Pantang Larang Orang Tua

Kebenaran Di Sebalik Pantang Larang Orang Tua

Kebenaran Di Sebalik Pantang Larang Orang Tua. Pantang larang orang tua sering dianggap tidak logik dan merepek. Begitu jarang sekali ada generasi muda yang ingin mengikutinya. Tetapi kalau difikirkan balik mungkin ada logik dan kebenaran di sebalik amaran atau teguran orang tua. Jom kita kaji maksud di sebalik pantang larang mereka. Kebenaran Di Sebalik Pantang Larang Orang Tua. 1) Keluar Rumah …

Read More »

Anda Sembelit? Cuba Petua Merawat Sembelit Dengan Cepat

Anda Sembelit? Cuba Petua Merawat Sembelit Dengan Cepat

Anda Sembelit? Cuba Petua Merawat Sembelit Dengan Cepat.  Rasa sakit perut akibat sembelit memang menyeksakan. Kadangkala sampai berjam-jam kena duduk dalam tandas. Punca sembelit selalunya dikaitkan dengan kurang minum air atau kurang bersenam. Kalau terlalu kerap sembelit dan dibiarkan tanpa dirawat boleh menyebabkan buasir. Untuk mengelak dari terkena sembelit, anda perlu pastikan minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Kalau anda …

Read More »

Khasiat Buah Durian Belanda Untuk Kesihatan

Khasiat Buah Durian Belanda Untuk Kesihatan

Khasiat Buah Durian Belanda Untuk Kesihatan. Buah Durian Belanda yang mempunyai rasa masam manis semakin popular kerana dikatakan mempunyai khasiat untuk mencegah dan merawat penyakit kanser. Terdapat sejenis zat dalan durian belanda yang dikatakan dapat membunuh sel kanser payudara, prostat, paru-paru dan banyak lagi. Selain menghindari serangan sel kanser, buah yang berduri lembut ini mempunyai banyak khasiat yang lain untuk …

Read More »

5 Petua Berkesan Hilangkan Sakit Gigi

5 Petua Berkesan Hilangkan Sakit Gigi

5 Petua Berkesan Hilangkan Sakit Gigi. Ada kajian yang menunjukkan sakit gigi antara rasa sakit yang paling menyakitkan. Memang azab bila sakit gigi, rasa macam nak ambil playar dan cabut je gigi yang sakit tu. Jangan pula ada yang tiru aksi ini. Jika anda sakit gigi, eloklah segera jumpa doktor gigi. Jangan telan pil penahan sakit banyak sangat, nanti ada …

Read More »

Cara Putihkan Siku Yang Gelap

Cara Putihkan Siku Yang Gelap

Cara Putihkan Siku Yang Gelap. Siku berwarna gelap dan kulit kering pasti menjejaskan penampilan. Kadang-kadang sapu pelbagai jenis losyen pun tidak dapat membantu. Warna kulit nampak tidak sekata berpunca dari kulit kering yang adakalanya seperti mengelupas. Kulit muka putih, gebu dan lembab tapi alahai bahagian siku pula buat hal. Lutut dan bahagian buku lali pun selalu ada masalah sama, gelap dan nampak …

Read More »

7 Jenis Makanan Untuk Elak Penyakit Anemia

7 Jenis Makanan Untuk Elak Penyakit Anemia

7 Jenis Makanan Untuk Elak Penyakit Anemia. Anemia adalah kekurangan jumlah sel darah merah atau kandungan hemoglobin dalam darah. Ia disebabkan oleh kekurangan zat besi. Zat besi merupakan antara mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan untuk membawa oksigen dari paru-paru ke seluruh tubuh badan. Wanita yang berusia dalam lingkungan 19 ke 50 tahun memerlukan kadar zat besi yang lebih banyak berbanding lelaki. …

Read More »

Biskut Simple Stick Yang Sedap

Biskut Simple Stick Yang Sedap

Biskut Simple Stick Yang Sedap. Baru-baru ini saya ada membeli sejenis biskut yang dinamakan Simple Stick. Beli online je tau, tak perlu nak susah payah mencari di kedai. Apa yang best sangat biskut simple stick ni sampai saya nak buat review? Kena teruskan membaca kalau nak tahu. Macam mana boleh terdetik nak beli biskut simple stick ni? Sebab yang paling …

Read More »