Home » Blog

Blog

Google Tidak Jadi Ambil Tindakan Kandungan Lucah

Google Ambil Tindakan Kandungan Blog Berunsur Lucah

Google Tidak Jadi Ambil Tindakan Kandungan Lucah | Sebelum ini puteri ada kongsikan tentang tindakan Google halang kandungan blog lucah bermula 23 Mac. Memang ramai yang menyokong tindakan tersebut. Malah puteri juga merasakan itu adalah satu tindakan yang bijak dari pihak Google. Namun dengar ceritanya tindakan itu tidak begitu disokong oleh pengguna luar negara. Mereka merasakan langkah penapisan kandungan yang ... Read More »

Google Ambil Tindakan Kandungan Blog Berunsur Lucah

Google Ambil Tindakan Kandungan Blog Berunsur Lucah

Google Ambil Tindakan Kandungan Blog Berunsur Lucah | Blogger adalah salah satu platform yang disediakan oleh Google secara percuma. Ramai pengguna yang berkongsi pelbagai cerita menggunakan platform blogger. Pelbagai kisah, baik yang umum mahupun yang peribadi dikongsikan tanpa halangan untuk tatapan pembaca. Namun hari ini, Google telah mengumumkan yang mereka akan mula mengambil tindakan terhadap kandungan yang berunsur lucah pada perkhidmatan ... Read More »

Kumpulkan Semua Menjadi Satu

BE Nuffnang

Login ke akaun Nuffnang tadi untuk melihat jika ada CPUV baru yang sedang on going, sementara ada masa terluang untuk mengupdate ni, bolehlah buat artikel penghargaan. Tetapi nampaknya bulan Disember 2014 ni, sekali lagi Nuffnang dan para pengiklan bermurah hati untuk memberi CPUV. Tiada kesempatan untuk buat satu persatu, lagipun bila kurang masa menghadap blog, sukar untuk melihat banner-banner CPUV ... Read More »

Plugin Yang Wajib Ada Di Blog WordPress

Tips Blog

Puteri nak kongsikan beberapa plugin yang wajib ada atau dipasang di blog wordpress. Baru-baru ini puteri terbaca di sebuah artikel berkaitan kesan penggunaan terlalu banyak plugin di blog. Memandangkan ramai pembaca blog notainfo.com menggunakan blog wordpress, jadi puteri nak kongsikan maklumat yang puteri baca tu dengan korang. Pengguna blogspot pun wajib baca untuk tambah pengetahuan, mana tahu esok lusa nak ... Read More »

Dah Bagi Berderet Tapi Tak Promo

BE Nuffnang

Akibat jarang update blog, puteri tak sempat nak buat artikel berkaitan deretan CPUV yang melekat di blog ini untuk bulan Oktober dan November 2014. Nuffnang dah bagi berderet CPUV tu, tapi puteri kesuntukkan masa untuk promo satu persatu. Dah terima tu kenalah buat sedikit penghargaan kan. Tapi takkan nak buat satu persatu, lagipun banyak dah ‘credited’. Kalau nak kongsi satu ... Read More »

Terima Kasih Penyeri Blog November 2014

Terima Kasih

Dah masuk hari kedua di bulan Disember. Pantasnya waktu bergerak atau kita yang sentiasa melengahkan masa. Hujung tahun, ramai yang mengadu sibuk, puteri salah seorang darinya. Rasa macam banyak perkara nak kena siapkan. Apa yang penting kita dahulukan, yang kurang penting boleh ambil masa untuk selesaikan. Berbalik kepada tajuk entri Terima Kasih Penyeri Blog November 2014. Walaupun puteri tak kerap update, ... Read More »

Adakah Blog Mobile Friendly…Jom Uji

Tujuan dan niat berblog

Adakah blog korang Mobile Friendly? Sejak beberapa hari yang lepas, ramai yang berkongsi artikel berkaitan topik  blog mobile friendly. Yelah sekarang ni ramai yang online menggunakan smartphone bukan lagi menghadap pc atau laptop macam dulu. Jadi memang satu kelebihan sekiranya blog kita ini mobile friendly. Memudahkan pembaca untuk melihat dan membaca artikel di blog kita. Jika kita melihat paparan google ... Read More »

Terima Kasih Penyeri Blog Oktober 2014

thank you

Haih terlewat lagi nampaknya. Dah nak masuk 4 haribulan, baru tergedik nak buat entri penghargaan untuk penyeri blog notainfo.com di sepanjang bulan Oktober 2014. Bulan lepas dapat buat 14 artikel je, satu artikel lebih berbanding bulan September. Tapi ada beberapa artikel dapat masuk first page di tempat pertama, jadi dapat maintain trafik. Puteri nak ucapkan jutaan terima kasih kepada setiap ... Read More »