Friday , 22 June 2018
Home » Hiburan » Drama » Sinopsis Drama Duda Pujaan Dara

Sinopsis Drama Duda Pujaan Dara

Sinopsis Drama Duda Pujaan Dara. Drama Duda Pujaan Dara lakonan Kamal Adli dan Zahirah Macwilson akan menemui penonton di slot Mega Drama saluran Astro Ria malam ini, 4 September 2017

Duda Pujaan Dara merupakan adaptasi novel karya Hanny Esandra yang turut dijayakan oleh Aprena Manrose, Isyariana, Nazierah Amin, Rania dan Syafiq M. Nazri. Drama terbitan Suhan Movies & Trading Sdn Bhd ini telah diarahkan oleh Jamal Khan.

Sinopsis Drama Duda Pujaan Dara

SINOPSIS DRAMA DUDA PUJAAN DARA
Si dara yang bercita-cita mahukan si duda. Katanya duda banyak pengalaman. Pelik-pelik sahaja impian Ainee Marwah.

Lalu, Ainee Marwah bertemu dengan Tengku Razeen. Si duda yang mempunyai anak satu. Dia merupakan bos di tempat kerja Ainee Marwah. Seorang lelaki yang sudah kematian isteri dan mahu mencari pengganti demi anak tercinta, Tengku Rafanda.

Sikap Ainee Marwah yang gedik mahukan duda mana boleh ditahan-tahan. Maka, dia rancang bermacam-macam cara untuk pikat si duda pujaan. Senyum sudah, langgar bahu sudah, main mata sudah, malah jatuh tergolek pun Ainee Marwah sanggup demi mahu menarik perhatian Tengku Razeen.

Usaha bagai nak rak, tetapi lelaki itu tetap kaku macam paku. Muka ketat pakai skru. Lagi yang buat Ainee Marwah sakit hati, Tengku Razeen cair hati pula bila bersama dengan Dora yang Ainee Marwah gelar Doraemon!

Rasa mahu berhenti jantung Ainee Marwah bila Tengku Razeen tiba-tiba melamarnya. Bercinta dengan Dora, tapi dia yang dilamar. Fuh! Mencabar rupa-rupanya berkahwin dengan lelaki bergelar duda.

Sakitnya hati bila suami tidak romantik. Tapi, Ainee Marwah tidak berputus asa. Kalau sebelum kahwin dia sudah nakal, selepas berkahwin bertambah nakal. Dia sanggup lakukan apa sahaja untuk beli hati Tengku Razeen.

Apakah akan terjadi kepada kesudahan drama ini? Berjayakah Ainee Marwah menawat hati Tengku Razeen?

Menarik juga kan Sinopsis Drama Duda Pujaan Dara, jadi kepada anda semua yang meminati lakonan Kamal Adli dan Zahirah Macwilson, jangan lupa tonton episod pertama malam ini 4 September 2017 di saluran Astro Ria 104 dan HD 123

(Visited 283 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...