Tuesday , 21 November 2017
Home » Informasi » 7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar

7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar

7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar. Ingin memiliki perniagaan sendiri yang boleh diusahakan dari rumah? Ingin usahakan sesuatu yang baru untuk menambah pendapatan? Ataupun mungkin anda seorang suri rumah tangga yang ingin bekerja di rumah sambil menjaga anak-anak yang sedang membesar?

Sekarang ni ada banyak peluang menjana pendapatan yang boleh dilakukan dari rumah, malah jika anda komited dan rajin berusaha, tak mustahil pendapatan anda lebih tinggi dari pendapatan mereka yang bergaji tetap setiap bulan.

7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar

Dengan kemudahan teknologi yang serba canggih, ramai yang telah berjaya menjana pendapatan dengan hanya menjalankan perniagaan di rumah. Malah ramai juga mengatakan bila bekerja sendiri, mereka jadi lebih rajin berusaha dan peluang untuk meningkatkan taraf hidup dan kemahiran diri lebih terbuka luas. Malah ramai juga yang telah menjadi usahawan yang berjaya.

Jika anda ingin mengikut jejak mereka, tetapi masih buntu memikirkan jenis perniagaan yang sesuai untuk diusahakan, di bawah ini Nota Info kongsikan 7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar.

  1. Salun Kecantikan – Jika anda memiliki bakat dalam bidang kecantikan, contohnya pandai dalam bab solekan atau pernah ada pengalaman menggunting rambut dan sebagainya. Anda boleh cuba memulakan salun kecantikan di rumah anda. Anda hanya perlukan satu bilik khas untuk dijadikan salun. Anda boleh tawarkan perkhidmatan seperti andaman pengantin, membuat perawatan wajah (facial) dan sebagainya.
  2. Dobi – Sekarang ini ramai wanita yang bekerjaya dan kekurangan masa untuk menguruskan hal rumahtangga. Anda boleh menjadi penyelamat dengan mengadakan perkhidmatan dobi secara kecil-kecilan terlebih dahulu. Anda hanya perlukan mesin basuh dan mesin pengering pakaian. Ataupun jika anda ada kawasan yang luas untuk mengering pakaian, itu sudah memadai.
  3. Membuka Kelas – Jika anda mempunyai latar belakang seorang pendidik, contohnya pernah menjadi seorang guru ataupun mungkin anda graduan universiti, anda boleh adakan kelas-kelas tuisyen untuk mengajar anak-anak jiran dengan upah yang berpatutan. Atau mungkin juga anda seorang yang berpengalaman membuat kek, anda bolehlah buka kelas bakeri untuk berkongsi ilmu dengan sesiapa sahaja yang berminat dan mengenakan bayaran yang setimpal.
  4. Penulis – Anda minat menulis? Apa kata jadikan penulisan itu sebagai sumber pendapatan. Jika anda berbakat dalam bidang penulisan kreatif, anda boleh usahakan menulis novel atau skrip. Jika anda suka penulisan jenis santai atau berinformasi maka anda boleh pilih untuk menjadi seorang blogger ataupun menjadi penulis jemputan berbayar di blog individu lain.
  5. Membuka Kedai Online – Berbeza dengan mempunyai kedai di luar, kedai online tidak memerlukan modal yang besar. Anda hanya perlukan laptop atau komputer, sekadar telefon pintar pun dah cukup. Ambil peluang media sosial untuk mempromosikan barang jualan anda. Yang penting anda rajin promosi barang jualan dan cuba kembangkan jaringan rakan-rakan di media sosial.
  6. Personal Shopper – Pernah dengar istilah ‘personal shopper’? Tugas seorang personal shopper bukan sahaja untuk membantu membuat pembelian tetapi juga untuk memberi khidmat nasihat dan cadangan kepada pelanggan yang ingin membuat pembelian. Kebiasaannya personal shopper ini akan dibayar upah untuk membantu membuat pembelian dan menghantar kepada pembeli sama ada melalui penghantaran terus ke rumah, atau secara pos. Selalunya orang akan gunakan khidmat personal shopper untuk membeli pakaian dan juga perabot.
  7. Katering – Jika anda terer memasak dan masakan anda sering mendapat pujian, anda boleh cuba usahakan membuka katering dari rumah. Anda boleh promosi melalui media sosial atau menawarkan perkhidmatan katering kepada keluarga, kawan-kawan ataupun jiran tetangga.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kaedah menjana pendapatan melalui internet secara sah dan halal untuk dijalankan, anda boleh baca Rahsia Membina Perniagaan Online 

Semoga 7 Idea Perniagaan Di Rumah Yang Menjanjikan Keuntungan Besar ini membantu memberikan anda sedikit gambaran untuk memilih perniagaan yang sesuai untuk anda usahakan. Apa yang penting adalah jangan takut untuk mencuba dan tetapkan target kejayaan. Usaha dan terus usaha.

Semoga berjaya.

 

(Visited 16,335 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

One comment

  1. salam..

    hmm semua tu mmg btul,kan..dan ianya juga xmudh..perlu usaha yg keras..
    mn de kerja yg mudah kan..huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *