Friday , 22 June 2018
Home » Sharing » Kisah 7 Anak Muda Yang Terpaksa Berjauhan Dari Keluarga

Kisah 7 Anak Muda Yang Terpaksa Berjauhan Dari Keluarga

Kata orang bila berjauhan dari insan-insan tersayang akan membuatkan rasa cinta, kasih dan sayang itu semakin menebal. Betul ke?

Tidak semua di antara kita berpeluang untuk sentiasa bersama keluarga, ada yang terpaksa merantau demi tugas dan tidak kurang pula yang terpaksa berpisah dengan ibu dan ayah tercinta demi untuk mendapat segulung ijazah. Tidak kira apa penyebab kita berjauhan dengan keluarga pasti rasa rindu itu akan terus menebal.

Kisah 7 Anak Muda Yang Terpaksa Berjauhan Dari Keluarga

Namun jarak pasti bukan alasan untuk memutuskan silaturrahim. Lebih-lebih lagi di zaman serba canggih ini ada pelbagai cara untuk berhubung. Nak mendengar suara dan melihat wajah setiap hari pun boleh. Hanya skrin yang menjadi penghalang untuk mencium tangan ibu dan ayah.

Dan bila tibanya musim perayaan, pasti rasa rindu itu akan bertambah menebal jika tidak dapat pulang ke kampung halaman. Dan mungkin itulah yang dirasai oleh 7 anak muda yang berkongsi kisah mereka menerusi artikel Kisah 7 Anak Muda Yang Terpaksa Berjauhan Dari Keluarga.

(Visited 818 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

4 comments

  1. semakin jauh jarak semakin rindu berat

  2. Pernah mempunyai pengalaman sebagai anak rantau selama 3 1/2 tahun yang lalu. Memang raya tak sama suasananya berbanding dekat dengan keluarga.

  3. Bersusah2 dahulu…bersenang2 kemudian

  4. sedih la lau tgl jao dgn fmly ni..
    tp jika ianya satu kperluan mka tpksa la bkorban…