Sunday , 28 May 2017
Home » advertorial » Buat Duit Dengan Advertorial.MY

Buat Duit Dengan Advertorial.MY

Tahu tak yang korang boleh buat duit dengan Advertorial.MY. Kalau berminat untuk jana pendapatan dengan blog, sila baca artikel ini sampai ke baris akhir. Untuk yang serius nak buat duit je. Kepada yang tak berminat nak buat duit pun boleh juga baca, mana tahu lepas baca artikel ni, korang akan berminat nak mencubanya.

Apa itu Advertorial.MY?

Advertorial.MY adalah satu ruang untuk para blogger menawarkan khidmat menulis artikel dan untuk para usahawan ataupun peniaga yang ingin mempromosi barang jualan ataupun perkhidmatan yang ditawarkan.

Sebagai blogger apa manfaat laman Advertorial.MY ni kepada saya?

Korang hanya perlu mendaftarkan blog korang dengan Advertorial.MY.  Selepas itu pihak Advertorial.MY akan mencarikan pengiklan untuk korang. Kemudian korang hanya perlu tulis ulasan untuk produk atau perkhidmatan yang ditawarkan oleh pengiklan tersebut dan publish di blog. Mudah kan.

Advertorial.MY
Buat Duit Dengan Advertorial.MY

Berapa banyak duit yang saya boleh dapat untuk setiap advertorial?

Harga setiap advertorial…korang yang tentukan. Biasanya harga advertorial ni berdasarkan trafik blog, populariti blog dan juga berapa panjang sesebuah advertorial itu. Setiap advertorial yang dipublish tu dari penat lelah kita kan…jadi kita berhak nak tentukan harga. Nak kenakan bayaran yang tinggi atau rendah terpulang kepada kita tapi jangan tamak. Karang letak harga beribu untuk satu advertorial..tak ada siapa nak iklan di blog kita plak. Rugi kan.

Siapa yang boleh daftar kat Advertorial.MY?

Sesiapa sahaja yang ada blog boleh daftar. Tapi pastikan korang rajin update sekurang-kurangnya 1 artikel seminggu. Pastikan juga artikel-artikel di blog korang tu bukan copy paste dan bukan blog politik.

Macam mana nak daftar di Advertorial.MY?

Mula-mula klik Advertorial.MY untuk mendaftar akaun Publisher. Selepas itu submit blog untuk penyenaraian. Semudah itu je.

Tapi untuk memastikan hanya yang betul-betul serius nak buat duit sahaja yang mendaftarkan diri, pihak Advertorial.MY mengenakan sedikit bayaran. Hanya RM29.90. Tapi harga akan dinaikkan dua kali ganda tidak lama lagi, jadi kalau berminat cepat-cepatlah daftar.

Puteri dah daftar dah. Korang tak nak join sekali ke? Jomlah buat duit.

(Visited 138 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

48 comments

  1. dah. dah cuba dah yang nih..

  2. Lubuk duit untuk blogger sekarang ini bercambah-cambah…

  3. Great sharing! I’ll register myself there!

  4. wajib ar sertaikan heee..

    selamat hari ahad awak..buat apa petang nie…sihat ker ngheeee….

  5. ayuh cuba dulu mana tahu rezeki tak banyak dapat sikit bolehlah..ptr tak sertai contest denai hati eh?

  6. ada dapat juga emel ni…

  7. Wah..semakin menggalakkan blogger menjana pendapatan sampingan sambil berBLOGGING 🙂

  8. Memang menarik Puteri. Penulis yang serius should join. Additional income tu..

  9. Only bluebirds dear…hmmm

  10. bagus bangat ni pada blogger yg penuh comitted cam puterik… 🙁 unlike puterij. puterik pernah dengan CPLUS tak?

  11. Salam..lama betul tak menyinggah…itu yang lambat dapat info baru,, 🙂

  12. pernah juga buka tgok cmne nak buat tp
    kene byo tu yg tbantut niat nak teruskan tu..huhu
    >,<

  13. Dapat gak email Nnt nntlah saya buat..

  14. Hmm… betol ke ni? Memang tengah cari jalan nak buat duit online!

  15. boleh cuba andai yakin 🙂

  16. menarik ni.. baru faham sikit2 pasal iklan ni.. nanti kalau rasa nak cuba boleh la buat 🙂 nice sharing puteri

  17. Terfikir pasal buat duit je baca post nihh…

  18. oh baru tau ttg ni.. tq kakak cantik.. 😀

  19. hi puteri ,
    azie x tau lah…adeh mcm mana nie…he3
    puteri dah terangkan serba banyak tu…dah tau lah apa itu “Buat Duit Dengan Advertorial.MY”.
    Benda nie kalau blogger yang rajin menulis artikel mcm puteri kan…weee

  20. assalam..
    masa saya nak cuba try test xperiment 4 hari lepas (konon nak buat review).. skali diorg bg emel harga dah up ke RM59.90 adeehhh.. terus tak jadi.. huhu..
    kita stick dgn adsense jer laa.. still the best..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *