Monday , 26 June 2017
Home » Resipi » Resipi Biskut Candy Crush Untuk Raya

Resipi Biskut Candy Crush Untuk Raya

Bila menjelangnya sesuatu perayaan, ramai yang akan mencari resipi-resipi yang mudah dan menarik untuk dihidangkan pada para tetamu. Antara resipi yang dicari paling awal adalah resipi untuk membuat biskut kerana ia boleh disiapkan lebih awal berbanding resipi kek dan juga juadah yang lain.

Antara resipi biskut yang biasanya orang cari dari buku-buku resipi atau di blog-blog resipi adalah seperti tat nenas, london almond, coklat chip…dan yang terbaru semakin ramai yang mencari resipi untuk biskut candy crush.

Amboi mentang-mentang permainan candy crush saga tengah popular, ada juga yang mencari resipi untuk buat biskut candy crush eh? Ataupun ada yang menyangkakan candy crush tu adalah sejenis biskut? Korang rasa yang mana satu yang betul?

Agaknya kalau betul ada biskut candy crush, mesti ia akan menjadi trend kuih raya terbaru. Pergi rumah mak kiah ada biskut candy crush, rumah mak limah ada candy crush, rumah kak milah pun hidangkan kuih raya candy crush…hehehe

Pasti biskut candy crush akan menjadi biskut pilihan budak-budak sebab warnanya yang cukup menarik. Betul tak?

Jadi untuk tidak menghampakan mereka yang mencari resipi untuk biskut candy crush, puteri persembahkan satu resipi untuk korang. Tapi memandangkan ianya bukan resipi ciptaan puteri, jadi puteri berikan link untuk resipi itu sahaja yer. Kalau korang nak buat…korang klik Resipi Candy Crush Colour Bomb

Resipi biskut candy crush yang ternyata mudah dan pasti sedap. Budak-budak pun leh tolong buatkan. Selamat mencuba 🙂

p/s nanti puteri buat versi bm pula? nak tak..hehe

(Visited 6,328 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

77 comments

  1. dah ada game pastu ada resepi pula

  2. hamboih…..game pun bley jd inspirasi nk wat biskut kan…hihihi

  3. sesapa yang asyik kalah je main candy crush tu, harus buat kuih ni banyak banyak. makan sepuas hati. hahahaha… menang geram kalau tak lepas satu satu level tu.

    mana tau lepas makan kuih ni boleh up level.

  4. Kliknuff 1 kt sni ,jom klik ikln sy pula hee

  5. hahahahahah creative betul resepi. budak-budak sukalah macam ni. laku

  6. amboi… dah ada beskut candy crush rupanya… hehe

  7. alololo..comel je nama biskut tue. tapi fyna tak suka cadny crush. hehehe. tekanan kalau main game tue.

  8. pengaruh game nih
    kalau ada rumah yg hidangkan pasti laju abs candy crush ni.. hehehe

  9. main game sambil makan biskut..nama dah sama..hehehe

  10. haha.
    mcm lawak plk
    ade gak kek candy

  11. ni budak2 suka makan ni…

  12. ingatkan game yang hangat sekarang ni…rupanya kek

  13. ooo pengaruh dari game lah ni…padan lah rasa mcm pernah dengar jer..hehe

  14. Hamboi siapa ada biskut Candy Crush pulak. Ni influence dari game la ni. Hehe~ Budak2 suka la tu.

  15. wah.. candy crush pun dah ada biskut ya? kuat betul pengaruh game ni..

  16. Haha. Penangan Candy Crush di mana-mana! 😀

    Selamat berpuasa dan salam ramadan ya!

  17. hi puteri 🙂

    biskut polka dot tu nama candy crush eh? ayie baru dengar nama nih…hehe

  18. Fuyooo…..meriah la raya tahun nie….sambil main sambil mkn…cewah….mana tau naik level ker…hehehe

  19. Biskut candy crush pun dah ade ke? Haha. Sedap tak?

  20. siapa peneraju pertama dialah kaya hehe

  21. Betapa kuatnya pengaruh candy crush,hehe. Memang suma crush dibuatnya.. camtu lana nak try buat baju kurung candy crush la,hahaha

  22. wah.. ada pulak ye biskut raya candy crush..hehehe

  23. MUHAMMAD NOOR FIRDAUS ISKANDAR BIN HAJI BASHAH

    Assalammualaikum puteri, alamak biskut nie warna warni lah hehehehe, nampak sedap siap la kalau is pegi umah puteri nanti.

    p/s; is menabung sunsilk untuk puteri.

  24. blackrosehunter

    haha..game dah jadi biskut..hehe..

  25. Assalamualaikum puteri, maaf baru sempat singgah,

    akk ingat game je ada candy crush heee..biskut pun ada, boleh cubalah nanti

  26. tak mustahil nanti ada kek lapis candy crush. Kain ela candy crush, shawl candy crush.. demam candy crush!!

  27. amboi..nama biskut pun ikut trend 🙂

  28. x pernah lagi tgk gambar makanan nih

  29. Hahahaha…terbawak-bawak smp ke biskut raya. Hebattttt…

  30. salam.
    wow..nyummy2! hehe
    tp tu coklat ke biskut? uhuh cam coklat semata je tgok resepi dier tu..heee

    (pasni leh wat kek corak candy crush lak..^o^)

  31. msti comel kuih tu nnt..hehe..best game tu..ssah nk lpas level..

  32. mesti sedappppp biskut candy crush ni ;D hehe

  33. Hatimi Tahirruddin

    haha akibat trend candy crush, sampai kuih raya pon jadi candy crush ye….hehehe….tapi kalau tgk daripada bentuk dan color nya tu, bukan budak2 je yg suka, org tua mcm sy pon akan target biskut tu dulu bila pergi beraya…. 😛

  34. wow!!! candy crush saga!! sugar crush!! lama dah tak main… huhuhu

    tag for you http://msantz.blogspot.com/2013/07/giveaway-pheonix.html

  35. wahh, kuih tu pun ada jugakkk?? wah..wahhh

  36. comel!. Biskut Candy Crush 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *