Tuesday , 27 June 2017
Home » advertorial » PingJe.org – Ping Aggregator Terbaru

PingJe.org – Ping Aggregator Terbaru

PingJe.orgΒ – Selamat pagi semua. Mesti ramai di antara korang yang masih belum lagi mengenali PingJe.org kan. Jadi di tahun baru ini, puteri nak perkenalkan kepada korang sebuah ping aggregator yang terbaru dan sedang meningkat naik yang diberi nama pingje.org


iklan mula pada
Apa itu Ping Aggregator?

Ping aggregator adalah sebuah laman web dimana korang boleh berkongsi entri-entri blog korang secara percuma. Cara ini dapat menarik lebih ramai pembaca ke blog korang dan seterusnya meningkatkan lagi trafik blog.

Apa Kelebihan PingJe.org?

Pertama sekali, memang mudah untuk sign up di laman web ini, korang hanya perlu ke Pingje.org dan sign up. Lepas itu dah boleh terus ping. Tak perlu nak paste apa-apa code dekat blog. Tapi kalau nak backlink dari laman web pingje.org, korang bolehlah letak Β ini di sidebar blog korang. 10 top referee pasti akan tersenarai di sidebar pingje.org. Rugikan kalau tak paste kat blog.

Kedua, pingje.org ni masih baru, bila sesuatu yang baru dan bermanfaat, memang ramai yang teringin nak mencuba kan. Jadi apa kata, korang jadi antara yang terawal ping kat situ. Puteri gerenti pasti akan ada banyak trafik dan pembaca baru yang akan jejak kaki ke blog korang.

Ketiga, pingje.org ini diusahakan sendiri oleh seorang rakan blogger kita untuk kebaikan kita semua. Tempat untuk berkongsi artikel dah diberikan, apa salahnya kalau kita gunakan peluang yang ada kan.

Selain ping di PingJe.org, korang juga boleh membaca pelbagai artikel baru dari rakan-rakan blogger, boleh view top users dan bermacam lagi. Korang kenalah ke laman PingJe.org untuk mengetahui lebih lanjut

Wahai semua pembaca blog notainfo.com yang disayangi, apa tunggu lagi? Jom kita beramai-ramai ping entri-entri terbaru kita di PingJe.org – Laman Perkongsian Artikel Blogger Malaysia.

p/s terasa nak buat giveaway pertama notainfo.com untuk tahun ini

 

(Visited 130 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

50 comments

  1. saye dah banyak beno Ping aggregator macam pinge.org nih.. so, review je kot.. anyway, thanks ea..

  2. jom kita sama2 ping kan je,,hehe
    buat la cik puteri (^___^)

  3. ok jer…nanti sy ping ke pingje.org

    # buat la giveaway…boleh sy join..

  4. woww ! thanks sharing puteri , boleh la ping kat sana nt . hehe

  5. yeahh..pingje.org memang masih baru anggaran usia sejak artikel ni ditulis baru berusia 4 hari..so jom ramai2 ke pingje.org dan pingkan segala artikel2 yang menarik…hehe…

    p/s baru semalam letak banner pingje.org dan terima beratus traffik ke blog..mantap!..

    p/s tanks bebanyak awak.. :)…

  6. menarik….lepas ni ayie nak tgok mcm mana..

    skrg pun ayie dah byk sertai ping agregator mcm ni mula2 memang rajin ping lepas tu mula liat…hehe πŸ˜€

  7. nak try gak pasang ping ni. tq puteri

  8. terbaek la puteri. aku baru je lepas sign up. sebelum ni aku join pingje.com. skang pingje.org lak. ada 2 pingje rupa nyer.

  9. bagus dapat membantu blogger hijau macam saya

  10. kalau masih baru mesti lah nak join kan. hehe

  11. wahh…mcm baekk je..
    bleh try jap lg.. ^_^

  12. GA ? ! hehehe , mintak2 la CP berkesempatan join …

    CP tak pernah la ping2 nih , hm , nak try la …

  13. Menarik,dah banyak ping aggregator ni,sennag nak mantapkan trafik ke blog

  14. patut dicuba … uncle mmg tak pernah ping kat mana-mana pun buat masa nih

  15. wah dah daftar yer…bolehla selalu ping kat sana πŸ™‚ GA akan bermula dalam pertengahan bulan januari nanti πŸ™‚

  16. ha ah memang bagus untuk mereka yang mencari pembaca baru πŸ™‚

    nanti puteri buat..dalam pertengahan bulan ni πŸ™‚

  17. yg ni jenis yg kne install widget kat blog ker?

  18. pernah menggunakannya tapi lebih kerap menggunakan apesal.com je =D

  19. Baru nak try….biasa pakai busuk & Kartikel

  20. tq..membantu…saya masih baru dlm dunia blog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *