Friday , 21 July 2017
Home » Special Entry » Bloglist Puteri Kasih 2013

Bloglist Puteri Kasih 2013

*STICKY POST SEHINGGA 22 Disember 2012* Untuk Entri terbaru sila scroll ke bawah. Terima Kasih

Bersempena dengan kedatangan tahun baru sebulan lebih je dari sekarang, puteri ingin membubarkan bloglist lama dan menubuhkan satu bloglist baru.

Tujuan puteri membubarkan bloglist lama adalah kerana kebanyakkan link blog yang terdapat dalam bloglist lama sudah tidak aktif lagi. Dan tujuan puteri tubuhkan bloglist baru pula adalah untuk berkenalan dengan lebih ramai rakan blogger dan untuk memudahkan puteri berblogwalking.

Bloglist terbaru ini puteri namakan BLOGLIST PUTERI KASIH 2013.Β Cara nak join teramat la simple.

1) Korang tak perlu buat entri bagai, just tinggalkan url korang je kat bawah komen ini. Namun kalau ada yang sudi nak promote tentang bloglist ni dalam entri korang, sangatlah di alu alukan.

Kenapa puteri tak suruh buat entri bloglist seperti kebiasannya?

Tujuan puteri buat bloglist dengan cara ini adalah untuk memudahkan rakan-rakan blogger menyertainya. Puteri tau ramai rakan blogger yang mempunyai niche blog tertentu, contohnya tentang gadget, sukan, resipi….etc. Andainya puteri minta untuk membuat entri bloglist, pasti bukan semua yang dapat menyertai bloglist ni. Memikirkan tentang itu, maka tiada entri diperlukan. Lagipun ini bukan entri contest atau GA yang menawarkan hadiah jadi puteri tidak mahu menyusahkan sesiapa untuk membuat entri secara paksa.

2) Selepas meninggalkan URL BLOG korang di komen nanti, korang hanya perlu menjawab dua soalan ini:
a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini? (segala kritikan diterima dan andainya difikirkan sesuai, akan puteri perbaiki)

Andainya ada yang membuat entri tentang bloglist ini dan menjawab kedua-dua soalan yang diberikan sebagai entri di blog korang. Tinggalkan juga link entri tersebut di sini dan sebagai balasan, puteri akan mereview blog korang.

Tarikh Tutup : 22 Disember 2012 (Link akan disenaraikan mengikut urutan komen di bawah ini.)

NOTA : Demi untuk menghargai 3 pengomen yang paling tegar di blog ini untuk tahun 2012, link mereka bertiga telah dipilih untuk merasmikanΒ BLOGLIST PUTERI KASIH 2013

KAISHIN
AISYA
AYIE

Namun mereka bertiga masih perlu menjawab soalan 2(a) dan 2(b). Adil kan? hehe

p/s jangan malu jangan segan, tinggalkan je url blog korang ^_^

(Visited 42 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

148 comments

  1. sy nk join jgk bleh ke huhu..komen sy blog ni ok ringkas dan padat cuma kne susun lebih kemas lgi kot..erm..just my humble opinion je hehe..ace kome komen blog sy klu sudi la

  2. http://josrevalution.blogspot.com/
    amboii..mcm ada paksaan je disebalik tu awak?..haha..hhm..ok ok..
    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?-banyak yg sy suka dan yang paling suka sebab loading ringan sangat..xsampai 5 saat dah siap..hehe..

    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?-hhmm..rasanya sume dah ok cuma satu je..bila buka full artikel x dpt nak tinggal jejak kat chatbox tu..terpaksa kena buka lg front page baru boleh..tu yg slalu x letak jejak kat chatbox awak tu..huhuhu..ok lah awak..jgn lupa listkan blog sy kat bloglist awak tu ye.. πŸ™‚

  3. Saya nak join…
    1. Link : http://www.dikbi.blogspot.com
    2(a). blog ni best coz contentnya straight forward & santai… owner pun peramah…
    2(b). blog ni kena hias sket kot…hihi…#jgn mare ye puteri, nanti kena jual…

  4. blog lain takde puteri kasih kan..haha

    thanks azie…semoga azie juga terus berjaya πŸ™‚

  5. sopan ke? hehe

    harapnya di masa depan pun takde yang menghampakan..hehe

    puteri dah listkan πŸ™‚

  6. http://azwarsyuhada.blogspot.com/

    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
    puteri rajin update blog , n blogwalking blog orang…
    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?
    puteri kena tacapkan sikit je kot blog ni , supaya lebih kemas.. *sorry .. =p

  7. Sha pon nak join jugak. Ni link sha
    http://lurvevanilla.blogspot.com/

    2a. Blog puteri besh. Banyak info menarik and puteri sgt pemurah n responsive. Hehe.

    2b. Maybe susunan boleh ditambah baik utk nampak lebih menarik ke. Sekarng ni pon cantik tp agak simple.

    πŸ˜‰

  8. errr… sempat lg ke nak join ni. last day dah nih. hahaha… busy ngan keje. kenapa aku sker blog ni? sbb aku rasa kdg2 blog ni berinformatif. komen aku, keep it up.

  9. http://tentangyaya.blogspot.com

    nak jgk..hehe..knpe suka blog puteri ye..?sebab………………………………..
    putri rajin update entri..dan rjin jgk mmbls komen2..hehe
    dan soklan ke-2 tu, mcm xde nk komen ape2 je..
    ok je la..simple n nice..blog blogger femes mmg cmni..dorng suke wat simple..hehe..xcye?g la tgok blog blogger2 femes cam yuyu zulaikha ngn fatin liyana..^o^

  10. eh2..
    malunya tersenarai kat situ.. hehehe.. =P

    b) suka sebab ape eh? sebab tuannya yg manis lg menawan kot.. haha.. takde lah, sebab blog sis secukup rasa, tak manis, tak masin, tak tawar, pedas pun tak jugak. semua sedang2.. hehe..

    c) ape eh? dah okay rasanya sis.. mcm jwpn sy kt atas tu lah.. cukup rasa semuanya.. tak ade ape2 yg perlu ditambah.. cuma perlu tambah isi ayam kasi lebih sikit kot.. XD

  11. err , CP join πŸ˜›

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/

    1) CP suke singgah sini , blog puteri nih simple ringan and sebab simple , nak baca entry pown senang then sebab puteri seorang yang peramah , selalu lawat CP so , CP taknak la kehilangan membe blogger macam puteri , terbaek !!

    2) penambahbaikan ? okeyh je , selagi puteri kekalkan ape yang puteri ada sekarang , rase takde masalah πŸ˜€

  12. sy macam x qualified nk join sbb skrg dh bz, x dapat nk bW lama2 macam dulu, bW ikut sempat saja yg mampu.. so, gud kpd semua blogger.. hepi bW πŸ™‚

  13. http://atieaizam.blogspot.com

    why why why suka?? sebab simple jer.. akak suka blog yg simple ni.. kaler pun cantik..

    apa yg patut dibaiki? hurmm.. header tu kot.. kasi fresh sikit.. kena siram air tiap2 pagi kot hihihi..

  14. wah.. puteri cari bloglist…
    Sop pun nak tersenarai.. πŸ™‚

  15. http://gigit-awak.blogspot.com/

    1 – loading cepat
    2 – pic yg lebih menarik πŸ™‚

  16. Lalalalalala…telupa belajar macam mana nak buat blog review…so hantam ajala…..jangan marah kalo silap…hahahahaha πŸ˜›

    http://www.sporkk.blogspot.com/2012/11/bloglist-puteri-kasih-2013.html

  17. Puteri, masukkans saya dalam senari bloglist puteri yer. Saya sendiri telah permanant kan url puteri di blog saya.

    1. saya suka blog puteri sebab puteri aktif sebagai blogger
    2. saya nak puteri kasi pembaharuan didalam header blog sebab header blog puteri dah macam kulit buku novel dahulu kala la plak, tapi kalau nak kekalkan pon boleh sebab ada ciri ciri nostalgia yang xda pada blog org lain, hehehe

    • ok dah di masukkan

      alahai dahulu kala eh..haha. puteri ni memang tak terer nak mengedit header.. tu yang jadinya macam tu. Anyway terima kasih untuk komen..akan puteri pertimbangkan nanti πŸ™‚

  18. apa yang cantik tu anna? hehe

  19. 1- blog PK okay je… cepat loading
    2- mungkin kena touch sikit jek…tapi dah okaylah ni

  20. http://princessloveglamorous.blogspot.com/

    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
    blog sis simple, cepat loading, banyak info dan yang paling penting awesomee πŸ˜€
    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?
    hmm, rasanya tak ada kot sebab bagi fazie semua dah ok dari semua seginyaa. hee πŸ˜€

  21. sis! dina lagi~ haha

    1-suka blog kak putri sebab blog kak putri kemas.tak serabut. info pun cun cun..owner pun ramah kemain hehe.

    2-so far..edina ok je dgn blog kak putri.cuma….opsss ad cuma jugak..hehe..kak putri rajin sgt update..haha..byk benda dina terlepas..tp ni masalah dina la sbnrnya..blogging tidak tegar keke.

    http://edinakasyah.blogspot.com

    tq akak ^^

  22. Saya kenal Puteri Kasih ni melalui Blog aje. Lama2 jd teman borak
    Jawapan 1 ) Blog Puteri Kasih ni simple..mudah nak singgah.
    Tuan blognya pun rajin balas singgah blog saya wpun blog saya idok
    le fofuler. TQ.

    Jawapan 2) Mungkin kasi cecantik skit kot… Macam ni cantik dah..tp kasi deboom skit..but make sure senang nak up

    Ini link saya.. salam kenal buat semua. Sudi2 lah juga jenguk blog saya yer TQ
    (tumpang promote pulak erk)

    http://fuzamusa.blogspot.com/2012/11/promote-blog-puteri-kasih-2013.html

  23. a – loading blog ni ringan , tak lama nak tunggu , iklan pun selalu keluar , banyak informasi , tuan blog pun ramah , tak kedekut ilmu

    b – blog ni cuma perlu dihiaskan sikit dengan ‘ bunga-bungaan ‘ , maklumlah tuan blog kan pompuan haha , cadangan ja …..

    http://www.araublogger.com

  24. uik ada nama kita kat atas tu le πŸ˜›

    nak jawab soalan cikgu lak…
    2(a) banyak info dan tip2 yang boleh dijadikan rujukan utk blogger picisan cam eden ni
    2(b)erm ok dah kot takde apa yang kurang..cukup rasa dah kan aisya? πŸ˜› hehe

  25. idea yang sangat bermanfaat, dengan bloglist yang aktif, kitasenang nak buat blogwalking kan.. terima kasih, saya juga ingin meletakkan url blog saya disini. Kalau ada kesempatan nanti, saya akan buat satu entry khas macam ni.

  26. soalan 1: suka sbb warna pink and header cantik..hehehe.sbnrnye suka blog ni sbb xpyh nk BW ke blog lain.sini sme ade-petua, resepi, tutorial.macam2 ada!
    soalan 2:bg sy, xde ape2 komen ..cuma background tukar kaler selain putih buleh ke..hehe..

  27. terbaik ke? heheh biasa-biasa je πŸ™‚

    terima kasih yer abad…puteri dah senaraikan dalam bloglist πŸ™‚

  28. a) no komen

    b) takder komen

    http://www.sendiri.net

    good luck.all the best

  29. nak jgk lah…hihi

    http://tirahmaganda.blogspot.com

    1) p.kasih mmg blogger tegar…update sentiasa…hihi. blog pon ringan je.
    2) ermmm…perubahan…atas citarasa sendiri…tapi…kalau nak ubah dari segi warna pon ok….kasi nafas baru…hihi…

  30. Nak join memeriahkan majlis boleh tak? hiks..

    Blog url : http://www.diarisifroggie.com/

    Jawapan dari soalan yang diberi :

    a. Paling suka tang macam2 petua dan tips yang berguna dari cinta kepada kecantikan serta part resepi πŸ™‚
    b. Tak de kritikan semua dah ok simple tapi padat dengan pelbagai info kadang2 kelakar pun ada πŸ˜›

    boleh diterima tak jawapannya.. keh3

  31. boleh aje πŸ™‚

    ha ah kan..kita ni memang kawan baik di alam maya πŸ˜€

    terima kasih atas komen zu tu..nanti puteri akan pertimbangkannya πŸ™‚

  32. http://blog-ketegaq.blogspot.com

    dtg memeriahkan blog puteri…

    a) 5zol suka blog puteri sebab simple, sng baca, x berat…
    b) Rasa x yah ubah dah.. dh cntik…klu nak ubah pun atas selera puteri sendiri..

  33. fyna nak join.sat ye.nak penuhi syarat dear dulu.

  34. http://blogfyna.com
    Dengan rendah dirinya fyna join segmen bloglist dear nih. Ngee..Kena jawab soalan dulu nih. Hehehehe..

    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
    Blog dear best. Simple but nice. Senang loading dan tak berat. Yang paling best sebab tuan blog nih sangat peramah. *thumbs up*

    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?
    Takde yang perlu dibaiki. Hebat dah. ^^;

  35. nak join jgk.. πŸ˜‰
    a) suka blog kak puteri sbb entry yg ringkas.. cara penulisan yg bersahaja
    b) sya xtau knpa bila bkak blog kak puteri kna tggu lama.. tp sya ttap tggu sbab nak baca jgak entry yg akak publish.. πŸ˜‰

  36. http://www.melastikbintang.com/

    1) suka sebab background pink karer…

    2) dah sampai masa PK kena tukar header.. Header memainkan peranan penting untuk memberikan impak kepada pembaca..

  37. salam puteri, nak join jgk πŸ™‚

    http://suterakasihyann.com

    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
    banyak new & latest info, best2 πŸ™‚

    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?
    urm, dah okey ni puteri, ringan & simple. tapi kalau puteri tukar kaler selain pink, okey kot sebab blog puteri ni berinfo & kdg2 slalu sharing latest news, so tukar selain pink la hehe ok x?

  38. nak join jgk http://krole-zone.blogspot.com

    1. suka sebab blog ni ringan, susunan tak serabut dan pemilihan warna ok

    2. no komen sebab bagi krole semuanya ok.

  39. boleh bergabung tidak saya ini sis, blognya manis

  40. puji blogger boleh tak instead of blog..blogger paling rajin di abad ini..thanks rajin berkunjung ke blog suki..add kita dlm list awak ye.

  41. alamak, dah tutup nie, cmne, xde la mat jo nnti dalam blog baru puteri, ahaks

  42. nak ikut jua hihihi http://krole-zone.blogspot.com

    1.suka dengan warna blog ni (pemilihan warna tepat), susunan ok tidak serabut, entri/penulisan menarik.

    2.no komen, tapi mungkin kalau boleh tukar header… bagi tambah cumil blog ini.

  43. nak boley ? hihi

    http://shiydaaqma.blogspot.com/

    1) suka dgn blog puteri sebab blog ringan , entri-entri semua menarik dan berguna ! best . πŸ˜€
    2) mgkin kena buat header baru yg lebih menarik untuk 2013 nnt . hehe

  44. http://adam-harith.blogspot.com/

    a) blog Puteri best sebab simple dan kemas, tak terlalu serabut dengan link / iklan
    b)rasanya yang lain-lain ok je..

  45. Kalau ada sumur di ladang,
    Boleh saya menumpang mandi
    Kalaulah ada kasihku dipandang
    Tolonglah terima pinanganku tadi

    Gulai lemak manisan kurma
    Masak bersama ayah si Mamu,
    Jikalah pinanganku puteri terima
    Ikatlah aku di halaman bloglistmu

  46. assalam puteri kasih πŸ™‚
    ar ni puteri bunian mai datang . hehe.
    blog ni sgt simple dan kemas. sedap mata memandang. tak mcm blog sis πŸ™‚ nak letak gambar segala, konon femes. hehe

    akak join sekali ya..
    http://www.puangojes.blogspot.com

    thanks puteri kasih πŸ™‚

  47. CS pon nak join gak bloglist puteri.

    URL : http://www.cikgusyahir.com
    saya suka blog puteri sebab comel dan warna pink. 1 lagi mesra alam.
    Untuk baiki blog ni. semua nya tiptop dah .100 markah πŸ™‚

  48. thank you πŸ™‚

    puteri dah senaraikan dalam bloglist…tunggu pula review dari puteri yer πŸ™‚

  49. nak join juga boleh? πŸ™‚

    ini jawapan kpd soalan di atas
    1) entri yg ringkas simple, tidak panjang sgt
    2) mungkin boleh senaraikan entri2 terkini di sidebar

  50. nak nak join jugak ek..

    1. Link blog : http://budakfelda.com/

    2(a) : kemas, ayat entri tersusun..dan bukan blogger copy paste hehehe..:)
    2(b) : dah kemas dah hehehe..:)

  51. aiNa nak join jugaaaak…. ! hehehe..

    a) Apa yang korang suka tentang blog puteri?
    tak berat.. loading cepat. =), gaya penulisan teratur dan santai. blog kaler pink! Thanks selalu membalas jejak aiNa.

    b) Apa yang boleh puteri lakukan untuk memperbaiki blog ini?
    no komen puteri. bg aiNa da perfect.. =)

  52. wah..ramainye yang join ye puteri~

  53. nk jgk..

    1.suke belog put3 sbb bnyk info n best.. x yh ckp byk2.. meme best..
    2.okay je..acik suke..

  54. nak join sekali ,hehe πŸ™‚

    link blog : http://wanzawawi.com
    2 (a) blog santai,banyak entri-entri yang menarik ,reka bentuk pun kemas
    2 (b) rasanya semua dah ok ni πŸ™‚

  55. saya join jugak.

    1) Link blog: http://primabawal.blogspot.com

    2) Suka blog ni sebab ada tiga perkara Novel, Petua & tips dan Resepi. So, rasanya blog puteri ni more on personal blog la kan.

    3) Yang boleh diperbaiki..mungkin puteri boleh guna template blog yang lebih profesional. (Hanya cadangan). Sebab kalau guna wordpress banyak template yang cantik-cantik.

  56. Rizal nak join la… hehe
    url: http://rizalblogmalas.blogspot.com/

    Rizal suka blog puteri sebab dulu kat opis rizal blogspot dah kena block, rizal boleh akses blog puteri je masa tu… sbb puteri punya url guna dot com (.com).

    so… bila bosan kat opis rizal dok baca blog puteri je… sejak tu terikut je… entry pun banyak ilmu berguna… contohnya pasal khasiat2 sayur tu… pasal perlawanan bola sepak (walaupun rizal tak tengok bola) nak tahu keputusan jer. haha

    utk cadangan penambahbaikan pulak, hmmm… entahla… rizal rasa blog ni dah okay la puteri. ;D peace…

  57. personally, saya suka membaca apa yang ada di sini sebab kandungannya sentiasa ada saja yang baru. Blog personal lain kekadang seminggu cuma sekali update. Lagi molek andai kata Puteri dapat masukkan 4-5 artikel dalam sehari. Dua di sebelah pagi, dua disebelah petang dan satu di sebelah petang. Cadangan saja. Terpulang pada tuan rumah πŸ™‚

  58. nak join..tapi maca dah ramai jer..

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    A1: sebab background dia warna pink uiolss..hehe..xdelah..penulisan yang ringkas dan padat..

    A2: letak banyak2 rasa cinta dalam setiap entri..nnti semua orang jatuh hati ^___^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *