Wednesday , 24 May 2017
Home » berita » Cikgu Gigit Murid?…Ganasnya

Cikgu Gigit Murid?…Ganasnya

Kita dah seringkali mendengar cikgu memarahi, mencubit dan merotan murid. Namun bukankah agak keterlaluan bila wujudnya kes cikgu menggigit murid sampai lebam.

Seorang guru dikatakan telah menggigit lengan anak muridnya yang berusia 12 tahun hanya kerana tidak dapat menyebut perkataan ‘boy’s’. (sumber)

Ganasnya cikgu tu..kalah rimau..hehe

Agaknya kenapa cikgu tersebut bertindak keterlaluan sampai begitu?

Setiap yang berlaku pasti ada sebabnya kan. Namun sebelum bertindak perlulah berfikir terlebih dahulu. Tak boleh terlalu ikutkan perasaan.

Bila kita terlalu mengikut hati yag sedang marah…tu yang boleh terjadi kes sebegini…hurmmm

p/s rindu kenangan mengajar dulu..mencubit pipi budak-budak yang comel…cubit manje je tau…hehe

 

(Visited 309 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

48 comments

  1. HAHA . agaknya geram sangat tengok lengan budak tu πŸ˜€

  2. manja punya budak…kena cubit skit masuk newspaper..xmalu ker ibubapa camni. setakat kena cubit camtu pn nk kecoh.

  3. cikgu lelaki ke pompuan? mood tengah merudum kot masa tu?

  4. ganas nye cgu,salah sikt je pun.biase la,budak2 nak blaja kan -,-
    hamboi2 sys,cubit2 manja ke.haha

  5. spesis mengigit ni, erkk…

  6. mgkn sbb tgh mrh, pastu tgh lpr lak, tu yg maen gigit2 tuh.

  7. kesian budak tu
    momoy pun dulu pernah trauma dengan sorang cikgu ni. cikgu kelas sekolah baru momoy
    boleh tak disebabkan momoy dari family yang hancur so hari2 dia marah momoy tanpa sebab. Orang kata sebab husband dia ceraikan dia so dia anti dengan budak yang asal dari family mak bapak cerai-berai

    malu Allah saja yang tahu bila hari-hari kena marah satu kelas. Momoy ni jenis pendiam dan slow dulu. Jadi marah tanpa sebab (juga pernah kena cubit) memang terkesan di hati sebab dah form 5. malu wooo..

    lastly tekanan, ibu tukarkan sekolah buat kali ketiga

  8. wahhh.. garang betul cikgu tu o.O
    harap2 jgn la kita lepaskan geram tu kt org2 yg tak sepatutnya dilepaskan..

    Apa-apapun, Happy Birthday to u ^^
    Semoga dimurahkan Rezeki dan dipanjang umur, inshaAllah

  9. okey, cikgu dia ganas…tapi tak patut la bt cara cmtuh…gigit?memang tak professional..kesian budak..

  10. harap jangan dibawak bersama masalah peribadi ke sekolah.

  11. Seumur hidup sy yg ada mak ayah cikgu ni sis tak pernah sy dgr cerita mcm ni.. Errr, cikgu tu dah tak boleh berfikir secara waras ke? huhu

    • kalau marah pun takkan sampai gigit kan…huhu

      • itu la sis.. rotan tu biasa lah. tp skrg nk sentuh pelajar sikit pun tak berani. Ayah slalu ckp parents sekarang tak sama macam parents dulu. Kalau ayah sy dulu, ikut suka cikgu la nak denda sy mcm mana kalau sy buat salah. Dia malas nk ambik tau, biar padan muka. Nasib baik la sy ni budak baik, jrg kena denda. haha!

        • segelintir parents sekarang ni agak fussy..tu yang anak pun naik lemak..marah sikit je..esok pagi-pagi parents dah berdiri depan cikgu..huhu

  12. macam mana cikgu tu gigit murid tu ya……

  13. Malam smlm tanya anak cikgu yang mana satu.. katanya cikgu laki namanyer Si H..
    memang cikgu ni garang gilos2.. pernah nampak dia marah anak2 murid yang buat hal kat sekolah tsbt.. tapi walaupun garang, anak saya kata beliau cikgu yang baik hati, selalu tolong pelajar yg bermasalah πŸ™‚ kalo buat lawak sampai terguling-guling budak2..
    marilah kita serahkan siasatan pada yang berhak. Janganlah kerana nila setitik, habis susu sebelanga.. beri peluang.. utknya bersuara πŸ™‚
    Adakalanya suratkhabar ni suka buat propa jer.. itulah realiti suratkhabar sekarang..

    P/s:anak saya kata,adik ni pelat ‘R”.. hehe..

    • ohh anak sekolah situ yer…kita tak ada kat sana..memang kita tak nampak kejadian sebenar..namun harap sangat kejadian sebegini tidak memburukkan nama baik institusi penguruan

    • cikgu ni memang garang tapi sangat caring & suka bergurau. ramai anak murid yg sayang sebenarnya. ramai murid yg cemerlang dlm subjek sains & sukan. kadang2 serius mengajar selang seli dgn gurau. terlebih kasar sikit gurauan kali ini agaknya. sedih bila dengar cikgu tu nak pindah. 3 org anak kak liza belajar dgnnya. dah maklum gurauan & garangnya tapi dia mudah menyapa ibu bapa anak muridnya yg dikenali… termasuklah kak liza ni.

  14. stress sampai gigit orang…bahaya tu…hehe

  15. sekolah situ ke? cikgu garang pasti bersebab..tapi kalau gigit…hurmmm

  16. erk apa kes cikgu ni..main gigit2 lak huhu

  17. apsal ngan cikgu tue?
    stress ke? meh sy bg gula2, leh gigit, hehe.. XP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *