Wednesday , 23 May 2018
Home » Blog » Berubah Wajah

Berubah Wajah

 

Apa aktiviti korang sepanjang hari ini? Jalan-jalan bersama keluarga, makan-makan di jemputan open house atau merehatkan diri di rumah? Pastinya ramai juga yang bekerja hari ini kan.

Aktiviti puteri siang tadi adalah mengodek blog puterikasih dot com ni. Dah lama sangat puteri tak tukar theme. Rasanya kali terakhir bertukar pun tahun lepas kot. Memang dah lama dah berniat nak tukar theme, tapi tak berkesempatan dan juga malas…hehe

Lagipun tukar theme ni bukannya semudah yang disangka. Mula-mua kena pilih theme yang kita minat dan sesuai untuk blog kita. Dengan pelbagai theme yang berbeza, adakalanya nak memilih satu theme pun memakan masa berjam-jam.

Lepas dah install theme baru, bermulalah bab menyusun widget di sidebar, menukar warna yang sesuai untuk background, dan memilih header yang sesuai. Part yang mengambil masa paling lama adalah bila bermain dengan coding yang memeningkan. Boleh rabun mata tengok coding coding tu..hehe.

Rasanya sejak dari kali pertama berblog di sini sehingga ke hari ini dah tiga atau empat kali puteri dah tukar theme. Dan untuk theme kali ini, warna pink tetap dikekalkan.

Buat masa ini memang puteri berpuas hatilah dengan theme yang baru ni, tapi masih ada lagi yang puteri nak edit. Tapi tunggulah bila ada masa terluang nanti.

Nak tanya pandangan korang, what do you think of the blog’s new look? Ada nak komen pape tak?

p/s sweet and simple ^_^

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

45 comments

  1. nice and simple….profesional look

  2. eca dah lama xtkr tmplate……asyik tukar colour & header je….wp theme ne pun oke gk..laju loading =)

  3. simple sgt..:)

  4. wow..er..sidebar xde??..

  5. Nampak plain sangat compared to dulu.

  6. ringkas rupa blog puteri yg baru nih….tapi loadingnya laju… πŸ™‚
    nanti dah siap semua proses ubah blog nih…tentu akan lebih cantik πŸ˜€

  7. Wah..cat baru. loading laju.best. Bab coding kena buat pelan-pelan.

  8. me too..heheh πŸ™‚

  9. pink yg bt menarik nie..

    hehe..

  10. Bab memilih theme ni memang perkara yang melecehkan. Nak edit dan susun widget pun satu hal lagi. Sebab tu kalau nak tukar kena pilih betul-betul supaya boleh pakai lama.

  11. rasanya bila puteri tkar theme ni laju sikit la.. hehehhe nice!

  12. nampak simple dan kemas πŸ˜‰

  13. Sy memang suka yang simple2. πŸ™‚

  14. wahh..simple bangat template blog dia πŸ™‚

  15. lawa gak theme br nie, puteri..
    suke tgk header tue..hehe.. ^_^

  16. rasanya yg ni lagi cepat loading kot sis.. hehe

  17. yup, skali edit template mmg byk keje kena atur semula kn πŸ™‚

  18. sy pun merancang utk tukar tema juga..tema puteri pakai ni mmg terbukti laju..hehe

  19. cantiknya rupa baru dia πŸ˜›