Monday , 18 June 2018
Home » Santai » Tahap Cemburu Seorang Lelaki

Tahap Cemburu Seorang Lelaki

Tahap Cemburu Seorang Lelaki | Kata orang, kaum wanita dan perasaan cemburu tak boleh nak dipisahkan. Bagaimana pula dengan kaum lelaki? Mereka juga dilahirkan dengan perasaan kan. Jadi pastinya mereka mempunyai perasaan cemburu juga. Betul tak? Kalau sesiapa kata dia tak pernah ada rasa cemburu, orang tu kena gi check betul-betul, sebab mungkin dia bukan manusia tapi alien…hikk

Bercakap mengenai lelaki dan tahap cemburu mereka, agaknya kaum lelaki secemburu kaum wanita tak? atau mungkin lebih cemburu?? Jom kita selami hati lelaki dengan menilai tahap cemburu mereka berdasarkan bintang kelahiran.

Aquarius
Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu.
Tahap: 3/5

Pisces
Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda.
Tahap: 5/5

Aries
Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya.
Tahap: 2/5

Taurus
Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya.
Tahap: 4/5

Gemini
Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia paling benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.
Tahap: 2/5

Cancer
Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini.
Tahap: 5/5

Leo
Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.
Tahap: 2/5

Virgo
Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.
Tahap: 4/5

Libra
Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka.
Tahap: 1/5

Scorpio
Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya.
Tahap:4/5

Sagitarius
Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.
Tahap:3/5

Capricorn
Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.
Tahap: 3/5

Wahai kaum lelaki yang menjadi pembaca blog puteri, betul ke korang cemburu tahap itu? Dan buat kaum wanita pula, betul ke pasangan korang cemburu tahap tu?

SUMBER

p/s puteri pun kuat cemburu tapi lom sampai buta lagi..hikkk
(Visited 2,929 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

27 comments

 1. tinggi jgak meter cemburu zodiak tu, huh…

 2. wah tingginya meter cemburu tu..erm mungkin kot hehe πŸ˜€

 3. terbalik pulak dgn sifat en. barney ni sis.. hehe

 4. ali scorpio. tepat skali

 5. meter yang menunjukkan 5/5 tu cukup parah cemburunya ^_^

 6. Mungkin ada benarnya juga

 7. hehe.. pu3, utk perempuan pula πŸ˜€

 8. ayie rasa ada jugak betulnya dgn leo tu…

  walau x boleh percaya seratus peratus tapi x dinafikan ada juga betulnya….hehe

 9. btul juga..kuat perli bila jeles..tp x smpi skit hati la..hehe

 10. siapa yang tak cemburu sangat tu? hehehe πŸ˜›

 11. Mcm mana plak sy nk berkomunikasi ngan laki yg bezodiac Cancer, skang niyh…… cmna nk pujuk dy klau dy cemburu sbb klau dy cemburu dy susah nk ckp ngan sy??