Tuesday , 21 November 2017
Home » Resipi » Tauhu Masak Taucu

Tauhu Masak Taucu

 

Rupanya dah agak lama juga aku tak masukkan entri resipi di blog ni. Anyway hari ni nak juga share satu resipi ni dengan you all semua. Resipi ni simple tapi sedap, sampai first time dapat pujian dari ayah..hehe. Untuk pengetahuan you all, ayah aku ni cerewet bab makanan. Tapi kali ni ayah puji lebih-lebih, siap minta masakkan sekali lagi petang ni. Maksudnya memang sedap la tu. Jom kita masak

TAUHU MASAK TAUCU

BAHAN-BAHAN

4 keping tauhu putih (dipotong 4)

2 sudu besar tauhu (dihancurkan)

1 biji tomato (dipotong 4)

1/2 cawan air

Minyak masak

BAHAN-BAHAN Untuk Dihiris

1 labu bawang besar

2 ulas bawang putih

1 biji cili merah

1 biji cili hijau

2 biji cili padi

CARA MEMASAK

1) Goreng tauhu sehingga garing dan ketepikan.

2) Tumiskan bahan-bahan yang telah dihiris. Masukkan taucu dan air biarkan mendidih.

3) Masukkan tomato dan tauhu.

Ok dah pun siap. Untuk pengetahuan you all lauk ni tak menggunakan garam sebab tauhu agak masin.  Selamat mencuba.

 

 

(Visited 691 times, 1 visits today)
ARTIKEL POPULAR HARI INI
loading...

12 comments

  1. tauhu masak taucu, baru first time dgr..he3..

  2. mcam sedap=)

    tp sya ni mlas nak masak sbab kompem apa saja yg saya masak kompem xjadi..haha^_^

  3. memang tauchu nie masin…

    PK.. bila nak bagi resepi kuih raya plk ? ker kuih raya tunjuk2 jer ? he he he

  4. perrrgghh..lama dh tak makan taucu..

  5. Paklan tak pernah rasa lagi menu ni..serious

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *